Eroare Asus Eee PC

Subiecte si probleme legate de domeniul Software & Hardware.
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Fri Jun 11, 2010 7:12 pm

Imi tot da o eroare: <Windows root>\system32\hal.dll cand incer sa instalez un XP pe un Asus EeePC. Fac partitiile, incepe sa scrie fisierele, iar cand isi da restart pentru a incepe practic sa instaleze sistemul de operare, imi apare mereu aceeasi eroare. De 10 ore incerc sa instalez, am incercat cu 3 windows-uri diferite, dar nu cred ca de la asta e problema, am facut un stick bootabil de vreo 8 ori, chiar mi s-a luat. Vreo parere ? :(
Image
intellect
Member
Posts: 2287
Joined: Tue Feb 03, 2004 4:54 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby intellect » Fri Jun 11, 2010 7:35 pm

Last edited by intellect on Fri Jun 11, 2010 7:38 pm, edited 1 time in total.
Nankurunaisa
User avatar
benius
Traducător
Posts: 255
Joined: Fri Oct 10, 2008 4:29 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby benius » Fri Jun 11, 2010 7:38 pm

La unii haosul interior ține loc de complexitate.
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Fri Jun 11, 2010 8:33 pm

Problema nu sunt tutorialele de instalat windows de pe stick, chiar eu am instalat 2 versiuni de windows pe acest Asus si au mers perfect. Insa acum primesc aceasta eroare. Despre asta e problema. :(
Image
User avatar
benius
Traducător
Posts: 255
Joined: Fri Oct 10, 2008 4:29 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby benius » Fri Jun 11, 2010 9:16 pm

Ai încercat tutorialul de pe YT? Măcar l-ai văzut?
E cam aceeași mâncare de pește ca în al doilea link al lui intellect.
Last edited by benius on Fri Jun 11, 2010 9:20 pm, edited 1 time in total.
La unii haosul interior ține loc de complexitate.
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Fri Jun 11, 2010 9:19 pm

Imi apare eroare dupa ce partitionez hardul si incepe instalarea. Exact dupa primul restart, inainte sa inceapa sa instaleze propriu-zis windows, dupa ce copiaza fisierele in calculator. Deci eu nu am ce sa repar ca in filmuletul de pe youtube, mie imi apare la o instalare noua, cand deja nu mai am niciun sistem de operare pe el pentru ca deja am sters partitiile anterioare si am partitionat in alt fel.
Image
intellect
Member
Posts: 2287
Joined: Tue Feb 03, 2004 4:54 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby intellect » Fri Jun 11, 2010 9:32 pm

Daca nici asta nu-ti place... ;))

http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?f=13&t=78658

Citeste tot, chiar si comentariile la tutorial (pana la ultimul).
Nankurunaisa
User avatar
benius
Traducător
Posts: 255
Joined: Fri Oct 10, 2008 4:29 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby benius » Fri Jun 11, 2010 9:41 pm

Mda, n-am răbdare să citesc tot, poate soluția e acolo.
În ceea ce mă privește, din câte îmi mai aduc aminte despre instalarea XP, primul restart are loc după ce fișierele de sistem au fost copiate pe hard, așa că s-ar putea să aibă sens soluțiile propuse mai înainte. La fel de bine aș putea să mă înșel.
O sugestie: încearcă să instalezi XP-ul pe o partiție unică. Dacă funcționează, adaugi alte partiții după aceea.
De asemenea e posibil să fie hardul defect, ar fi bine dacă ai putea să-l probezi.
Baftă.
La unii haosul interior ține loc de complexitate.
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Fri Jun 11, 2010 9:55 pm

benius wrote:În ceea ce mă privește, din câte îmi mai aduc aminte despre instalarea XP, primul restart are loc după ce fișierele de sistem au fost copiate pe hard.


Exact dupa ce se copiaza si isi da restart, are loc eroarea. Dar in toate cele spuse mai sus nu apare asa ceva, se spune doar cum sa repar daca apare eroarea nu la instalare, ci direct din windows. Al meu e deja mort windowsul, nu am ce sa mai repar. Chiar nu inteleg aceasta eroare, atat timp cat am instalat 2 feluri de windows xp, atat sp2 cat si sp3, de pe 3 stickuri diferite, si TOATE dau aceeasi eroare la pasul specificat de tine.
Image
intellect
Member
Posts: 2287
Joined: Tue Feb 03, 2004 4:54 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby intellect » Fri Jun 11, 2010 10:09 pm

Dar in toate cele spuse mai sus nu apare asa ceva, se spune doar cum sa repar daca apare eroarea nu la instalare, ci direct din windows.


Încep să devin naşul stresat ;))

Iote:
...e de preferat ca HDD-ul/-urile (din sistemul unde urmeaza sa fie instalat XP-ul prin aceasta metoda) , sa se gaseasca in stare blank/RAW (nepartitionate neformatate).In acest sens se poate utiliza tot interfata text pentru distrugerea partitiilor existente urmand ca procedura de instalare...


....instalarea propriuzisa a XP-ului pare sa creeze probleme cand HDD-ul nu e fresh (e partitionat si in uz)...


Am folosit programele de mai sus cu erorile de rigoare :D
Solutia?
Novicorp WinToFlash.


Ai încercat toate variantele astea si n-a mers?
Nankurunaisa
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Fri Jun 11, 2010 10:14 pm

Novicorp cade, imi da o eroare inca de la inceput, pe 3 stickuri diferite.

Iar...
"...e de preferat ca HDD-ul/-urile (din sistemul unde urmeaza sa fie instalat XP-ul prin aceasta metoda) , sa se gaseasca in stare blank/RAW (nepartitionate neformatate).In acest sens se poate utiliza tot interfata text pentru distrugerea partitiilor existente urmand ca procedura de instalare..." ... NU O INTELEG.

Adica, introduc stickul, astept sa booteze, si imi apar partitiile. Ce trebuie sa fac ? Sa le sterg si sa le las asa ? Si apoi ? Asta nu inteleg... Daca ma poti lamuri, te rog...
Image
intellect
Member
Posts: 2287
Joined: Tue Feb 03, 2004 4:54 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby intellect » Fri Jun 11, 2010 10:24 pm

Adica hardul tau trebuie sa fie chel. Nici macar formatat. Orice fisiere ramase de la o instalare esuata pot dauna. Trebuie sa distrugi tot ce se cheama partitie, din faza de preinstalare.
Tot in tutorial mai scrie ca multe stickuri au probleme la boot. Poate esti in situatia "trei şi toate trei..."
Nu stiu ce procedura ai folosit ca sa-ti faci stick-urile bootabile. E aceeasi din tutorial? Daca nu, strica sa incerci?
Biosul e setat corect, ca in tutorial?
Manualul eee-ului tau pomeneste ceva ca ar fi nevoie de drivere SATA pentru HDD la instalare?

In cazuri extreme, exista si unitati DVD externe. Necesita o investitie, e adevarat, dar se face o singura data si e aur curat in situatii de-astea.
Nankurunaisa
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Fri Jun 11, 2010 10:31 pm

Exact ca in tutorialul de acolo, care se gaseste si pe go4it. De fapt, cu acelasi tutorial si cu 2 stickuri din cele 3 pe care le am acum, am reusit sa instalez si datile trecute. Tocmai de aceea ma enerveaza la culme eroarea, mai ales dupa 11 ore de incercari...

Sa revenim la prima faza, distrug partitiile, nu formatez nimic, decat le sterg, si apoi ? Asta nu inteleg, PE CE bootez. :)
Image
intellect
Member
Posts: 2287
Joined: Tue Feb 03, 2004 4:54 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby intellect » Fri Jun 11, 2010 10:50 pm

Daca a mers o data, trebuie sa mearga si a doua oara. Calculatorul nu e om, sa aiba toane. In aceleasi conditii de instalare, cu aceeasi versiune de kit de Windows, trebuie sa se comporte la fel. Prin deductie logica, cel mai probabil eroarea e la tine, nu la el. Sigur e o setare incorecta, o defectiune hardware ori ceva pe disc.

Rade hardul si verifica cu atentie toate setarile din bios. Apoi instaleaza de pe un stick bootabil despre care esti sigur 100% ca e functional (verificat cat mai recent pe un alt calculator, eventual).

Cauta informatii despre modelul de eee pe care-l ai. Fiecare are bubele lui. Lista de pe forumul eeeuser.com e elocventa:
http://search.eeeuser.com/?cx=008067796 ... 253D49#922
Nankurunaisa
catabeg
PR
Posts: 1713
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:37 pm

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby catabeg » Fri Jun 11, 2010 11:08 pm

Da, ştergi toate partiţiile, apoi bootezi şi începi una din procedurile de instalare (în acest moment HDD-ul e "curat" - vorba vine). Evident, la un moment dat ţi se va cere să creezi noile partiţii, apoi formatare, apoi instalare.
User avatar
streszau-el padrino
Traducător
Posts: 1316
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:35 pm
Location: SLATiNA, ROMANiA
Contact:

Re: Eroare Asus Eee PC

Postby streszau-el padrino » Sat Jun 12, 2010 10:33 am

Rezolvat. #:-S #:-S

Cum spunea cineva intr-un post de pe un site pe care mi l-a dat intellect, "Nu stiu cauza sau daca poate fi evitatat, dar o reincepere a instalarii (fara alte modificari) la mine a rezolvat problema." La fel am facut: am repetat procesul fara a schimba ceva, iar a treia oara, spre surprinderea mea, dupa ce a copiat fisierele Win-ului, a si inceput sa le instaleze, fara a mai aparea eroarea. :D
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Image

Return to “Software & Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron