Fawlty Towers (1975)

Ati vazut ultimul episod din serialul preferat si vreti sa va spuneti parerea, aici este locul.
Movie Guru
Offline
User avatar
Posts: 1699
Joined: Sat Feb 18, 2012 3:05 pm

Fawlty Towers (1975)

Postby mateicoman » Wed Feb 22, 2012 1:12 pm

Desi nu este un serial din acelea interminabile, este pe locul trei intr-un clasament englezesc al celor mai bune seriale de comedie facute la BBC de-a lungul timpului.
Ideea serialului este de a caricaturiza personajul principal, Basil, patronul unui hotel din provincie, un badaran cu pretentii de om elevat, ce reuseste de fiecare data sa se faca de ras.
Cele 12 episoade sunt tot atatea ocazii de a-l pune pe Basil in diverse situatii, bine alese, pentru a descrie serviciile "impecabile" ale hotelului sau precum si "clasa" patronului.
Aplica tratamente preferentiale doar pentru unii (functie de interes), ceilalti clienti sunt admonestati, ba chiar bruscati, daca nu sunt multumiti de serviciile "stilate" oferite de hotelul sau.
De fiecare data trebuie sa intervina sotia lui, Sybil, pentru a rezolva aceste neplaceri. Un recital de zile mari al actorului John Cleese (fost membru al grupului Monty Python).
O nota buna trebuie acordata lui Manuel, omul bun la toate si de fapt la nimic, un spaniol ce nu cunoaste nici macar limba engleza, o prezenta comica de neuitat.

Movie Guru
Offline
User avatar
Posts: 1699
Joined: Sat Feb 18, 2012 3:05 pm

Re: Fawlty Towers (1975)

Postby mateicoman » Fri Jan 18, 2013 12:37 am

Impreuna cu bunul meu colaborator sf va aducem la cunostinta umila noastra contributie pe site, episodul 6 al seriei 1 din acest serial, episod intitulat Germanii.
Noi nu putem face mult, ne intalnim si destul de rar, insa e frumos ce se intampla (ma refer la atmosfera in care se realizeaza subtitrarile).
"Englejii" au si obiceiul de a scoate seturi de dvd-uri ghiveci, de tipul cele mai bune episoade ale celor mai bune seriale englezesti. Gasim pe ele, spre exemplu, episodul cu dictionarul din Blackadder. Si pe acest episod il gasim pe un astfel de dvd. Oricum, acest episod (si nu numai el) e desfrau total in ce priveste rasul! :))

Movie Guru
Offline
User avatar
Posts: 1699
Joined: Sat Feb 18, 2012 3:05 pm

Re: Fawlty Towers (1975)

Postby mateicoman » Thu Jan 01, 2015 6:27 pm

Azi, de ziua ilustrului Basil Fawlty mi-am propus sa vad cateva episoade cu el.
E-he, tot bun a ramas si acum serialul!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest