Serial nou: Under the Dome

Ati vazut ultimul episod din serialul preferat si vreti sa va spuneti parerea, aici este locul.
Bunica
Offline
User avatar
Posts: 2295
Joined: Wed Mar 16, 2011 7:05 pm
Yahoo Messenger: daniela_eu2006@yahoo.it
Location: Ţara-din-poveşti Printre stele

Serial nou: Under the Dome

Postby dani67 » Thu Jun 27, 2013 11:36 am

Image
Stephen King şi Steven Spielberg readuc tensiunea şi suspansul pe micul ecran
Cu Stephen King şi Steven Spielberg printre producători, serialul Under the Dome, bazat pe romanul omonim al lui King publicat în 2009, are toate şansele să-şi facă o mulţime de fani printre amatorii de suspans pe micul ecran. Iată mai jos premisele serialului şi de ce ar putea el atrage atenţia în întreaga lume.

Ca multe alte opere inspirate de Stephen King, acţiunea are loc în statul american Maine, în micul Chester's Mill, un orăşel care se trezeşte izolat de tot ce-l înconjoară din cauza apariţiei unei misterioase cupole transparente, imposibil de penetrat. Primul episod, difuzat în SUA pe 24 iunie, a fost regizat de apreciatul Niels Arden Oplev, cunoscut pentru regia lui The Girl with the Dragon Tattoo (varianta originală), care a transformat-o pe Noomi Rapace într-o vedetă internaţională. Ochiul lui Oplev pentru suspans se vede clar în Under the Dome, regizorul profitând eficient de potenţialul dramatic al premiselor puse pe pagina de hârtie de Stephen King.

De parcă apariţia misterioasă a domului nu era de ajuns, King aruncă în joc un asasin (Mike Vogel), prizonier în Chester's Mill după ce îl ucide pe doctorul din mica localitate, un politician (Dean Norris) cu interese ascunse hotărât să folosească noua situaţie pentru a controla orăşelul, pe fiul psihopat al acestuia (Alexander Koch), o jurnalistă (Rachelle Lefevre) gata de orice pentru a explica apariţia cupolei, o avocată din Los Angeles (Aisha Hinds) prinsă şi ea în Chester's Hill cu partenera ei şi fiica acesteia, şi multe alte persoane cu interese divergente. Eroul este Duke Perkins, şeriful local, interpretat de Jeff Fahey, o cunoştinţă veche a universului lui Stephen King, actorul din Lost devenind celebru după apariţia acum două decenii în Omul care tunde iarba/The Lawnmower Man, cu Pierce Brosnan în rolul principal.

Dacă Under the Dome beneficiază de talentul lui Stephen King la crearea suspansului, implicarea lui Steven Spielberg face ca serialul să nu neglijeze efectele speciale. Poziţionarea domului este arbitrară, ceea ce înseamnă că apariţia acestuia secţionează brutal case, animale şi persoane. O secvenţă spectaculoasă implică zdrobirea unui maşini ce se izbeşte în viteză de suprafaţa transparentă şi aparent indestructibilă a domului. Natura acestuia va fi cu siguranţă explorată în episoadele următoare.

Ce reuşeşte să realizeze primul episod este să prezinte captivant premisele serialului şi să arunce nade scenaristice spre viitoarele experienţe ale eroilor. Aşa cum ne-au obişnuit romanele şi scenariile lui Stephen King, multitudinea de personaje cu interese contrare este un mediu propice pentru evoluţii interesante ale acestora. Un serial categoric de urmărit cu atenţie.
de Ştefan Dobroiu în 27 Iun 2013
La forza non sta nel trattenere, ma nel lasciare andare...

Movie Guru
Offline
User avatar
Posts: 1684
Joined: Sat Feb 18, 2012 3:05 pm

Re: Serial nou: Under the Dome

Postby mateicoman » Thu Jun 27, 2013 4:08 pm

Foarte interesant! Multumesc pentru informatie!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest